Tiedote koskien Espoolaista juniorijääkiekkoa

26.7.2017

Hyvä EKS:n ja EPS:n väki,

Seuroillamme ei ole tapana kommentoida julkisesti yhteistyöneuvottelujen sisällöstä muiden osapuolien kanssa, mutta koska BJR on viime aikoina työntänyt julkisuuteen niin paljon virheellistä tietoa neuvottelujemme sisällöstä, joka on aiheuttanut paljon kysymyksiä kenttämme keskuudessa, koemme velvollisuudeksemme oikaista näitä tietoja teidän suuntaan koskien kantaamme junioriedustuskiekkoon.

EKS ja EPS ovat täydellä sitoumuksella ja sydämellä mukana tukemassa espoolaista junioriedustuskiekkoa. Olemme tehneet määrätietoisesti työtä sen eteen, että voisimme varmistaa espoolaisessa kiekkoilussa rakenteen, jossa jokaisella juniorilla lähtöseurasta riippumatta olisi samanlaiset mahdollisuudet harjoitella ja kehittyä rauhassa kiekkokoulusta C2 ikään sekä sen jälkeen taistella omilla meriiteillään paikasta yhteisespoolaisessa edustusjoukkueessa ja lisäksi varmistaisi myös tyttökiekkoilijoiden ja ringeten pelaajien reilun kohtelun suhteessa poikakiekkoon. Espoo Unitedin tultua mukaan espoolaiseen kiekkoiluun, neuvottelimme hyvällä tahdolla yhteisespoolaisesta junioriedustuskiekosta, jossa kannaltamme kaksi avainasiaa olivat ne, että yhteinen Kasvattajaseurasopimus ja jäänjako olisivat sisällöltään sellaisia, että ne antaisivat kaikkien kasvattajaseurojen junioreille tasavertaisen ja riittävän jäämäärän harjoitteluun sekä takaisi sen, että kaikki kasvattajaseurat BJR, EKS ja EPS olisivat tasavertaisessa asemassa edustuskiekon silmissä. Onnistuimme tavoitteessamme ja 23.4.17 EU ja kaikki kolme kasvattajaseuraa allekirjoittivat tämän sisältöisen Kasvattajaseurasopimuksen.

Toukokuun alun jälkeen alkoi vatvominen edustuskiekon toteutumisen suhteen, kun BJR ei suostunut siirtämään sopimuksesta huolimatta edustusjoukkueita ja sen pelaajia EU:lle ja EU:n toiminnassa alkoi näkyä myös huolestuttavia merkkejä. EKS ja EPS eivät ota kantaa EU:n ja BJR:n väliseen tilanteeseen, mutta haluamme todeta, että koko prosessin ajan olemme olleet täysin johdonmukaisesti ja selkeäsanaisesti sitä mieltä, että haluamme tukea edustuskiekkoa, kunhan sen rakenne vastaa 23.4. allekirjoitetun Kasvattajasopimuksen sisältöä ja takaa näin ollen EKS:n ja EPS:n junioreille samat oikeudet ja mahdollisuudet edustuskiekkoon kuin myös BJR:n junioreille. Junioreiden edustuskiekon toiminnan siirtäminen kokonaan BJR:n vastuulle siten, että EKS ja EPS vain rahoittavat toimintaa annettujen jääresurssien muodossa ei täytä näitä kriteerejä.

Asian käsittely kulminoitui neuvotteluun 19.7, jonka BJR 25.7 julkaisemassaan tiedotteessaan mainitsee. BJR on tehnyt neuvottelusta ja EKS:n ja EPS:n kannoista erittäin pitkälle vietyjä ja harhaanjohtavia tulkintoja. Ohessa on neuvotteluun osallistuneiden osapuolten allekirjoittama neuvottelumuistio, josta jokainen voi vetää oman johtopäätöksensä niin sisällön kuin osallistujienkin osalta siitä, mitkä osapuolet olivat mukana neuvottelussa aidolla halulla löytää yhteisiin asioihin ratkaisua ja mitkä osapuolet mahdollisesti eivät. Asia, jota EKS:n ja EPS:n on erityisen vaikea ymmärtää, on se, että jos BJR omien sanojensa mukaan pystyy yksinkin hoitamaan edustuskiekon ilman EKS:n ja EPS:n panosta, niin miten EKS:n ja EPS:n toimintaan mukanaan tuomat lisäresurssit voisivat edustuskiekon toimintaa ainakaan vaikeuttaa.

Koska olemme ajautuneet tilanteeseen, jossa näyttää mahdottomalta löytää BJR:n kanssa yhteistyömallia, jossa EKS:n ja EPS:n kannalta ehdottomat vaatimukset toiminnan tasapuolisuudesta kaikille junioreille voisivat toteutua, tulemme yhdessä pohtimaan toimintamallia, jolla voimme tarjota EKS:n ja EPS:n junioreille (poikakiekko, tyttökiekko ja ringette) parhaan mahdollisen toimintaympäristön, oli pelaajan tavoitteena huippu-urheilu tai mukava harrastus hyvien kavereiden seurassa. Tulemme tiedottamaan asiasta lisää heti kun se on mahdollista.

Kunnioittaen,

EKS ja EPS