Tiedote seurayhteisön yhteisen hallinto-organisaation muodostamisesta

6.9.2018

5.9.2018

Kiekko-Espoo ry (myöhemmin Kiekko-Espoo) on kahden espoolaisen jääurheiluseuran, Espoon Kiekkoseura ry:n (myöhemmin EKS) ja Espoon Palloseuran Jääkiekko ry:n (myöhemmin EPS) perustama, voittoa tavoittelemattoman yhdistys. Sääntöjensä mukaisesti sen tehtävänä on huolehtia EKS:n ja EPS:n vanhempien junioreiden sekä aikuisten kilpaurheilun järjestämisestä.

EKS, EPS ja Kiekko-Espoo muodostavat seurayhteisön, missä pyrkimyksenä on taata ja mahdollistaa kaikille jääkiekon ja ringeten harrastaminen jossain seurayhteisön jäsenyhdistyksessä. Tämän tarkoituksen toteuttamiseksi osapuolet pyrkivät rakenteellisesti, toiminnallisesti ja taloudellisesti luomaan sellaisen kokonaisuuden, missä edellä mainittu tavoite pystytään järjestämään mahdollisimman optimaalisella tavalla.

Uusi hallintorakenne astuu voimaan 1.10.2018. Uudistuksen jälkeen jokaisen mukana olevan seuran oma identiteetti, toiminnan yleiset periaatteet sekä terve kilpailu säilytetään seurojen välillä. Seurayhteisön muodostamisen tavoitteena ei ole siten siirtyminen yhden seuran malliin.

Seurojen junioritoiminnan hallinto ja työntekijöiden koordinointi toteutetaan keskitetysti Kiekko-Espoon kautta. Näin ollen työntekijät ovat kaikkien jäsenseurojen työntekijöitä.

Toiminnanjohtaja Antti Manninen vastaa seurojen operatiivisista asioista. Toimistohenkilöinä seurojen hallinnossa toimivat Janne Nukarinen ja Timo Winqvist. Seurayhteisön urheilullisissa asioissa vastuu on valmennuspäällikkö Eemeli Mäkisellä. Hänen apunaan toimivat valmennuspäällikkö Lennu Kämppi, taitovalmentaja Patrik Björkskog, maalivahtikoordinaattori Rolf von Hedenberg sekä tyttökiekon valmennuspäällikkö Mari Ahvensalmi. Ringeten valmennuspäällikkö vastaa urheilullisista asioista edelleen suoraan EKS:n hallitukselle.

Kaudelle 2019-2020 työtehtäviä on tarkoitus yhtenäistää ja selkeyttää. Seurayhteisön valmennuspäällikön alle avautuu uusi junioripäällikön työnkuva. Tähän valitaan henkilö syksyn aikana.

Lisätietoja asiasta antaa toiminnanjohtaja Antti Manninen
antti.manninen@kiekko-espoo.com