RINGETTE

 

EKS seurassa on ringettejoukkueita ringettekoulusta aina SM sarjassa pelaavaan naisten joukkueeseen. Näiltä sivuilta löydät jokaisen joukkueemme omat sivut.

Mikäli olet kiinnostunut ringetestä ja sen pelaamisesta tai muuten vaan lajissa toimisesta, ota yhteyttä suoraan joukkueeseen. Ringeten pelaamisen voit aloittaa tulemalla mukaan palkittuun ringettekouluumme. Tutustu toimintaamme Ringettekoulu-osiossa.

Tervetuloa mukaan!

 

 

 

 

Kuvat: Sonja Herrala

Kiinnostaako ringette ?

 

Miten pääsen mukaan?

Ringettekoulussa opit luistelemaan – annamme siitä takuun – sekä ringeten alkeet.
Tarvitset vain luistimet ja kypärän. Mailan ja muut tarvittavat varusteet saat lainaksi koulusta. Lisäinfoa ja ilmoittautuminen Ringettekouluosiossa.

Aiemmin ringetteä harrastaneet voivat ottaa yhteyttä suoraan oman ikäluokan joukkueenjohtajaan. Jokaisella ikäluokalla on omat joukkueenjohtajansa, valmentajansa ja muut toimihenkilönsä. Useimmat joukkueet ottavat mielellään uusia pelaajia.

Joukkueiden otteluita ja harjoituksia voi myös käydä katsomassa saadakseen paremman kuvan joukkueen toiminnasta, mikäli epäröi harrastuksen aloittamista. Aikataulut näet jokaisen joukkueen omalta sivulta.

 

Ringetteä aloittelijoista SM-sarjaan

Ringette on Sam Jacksin Kanadassa 1963 aloittama ja Juhani Wahlstenin 1979 Suomeen tuoma tyttöjen jääpeli. Nykyään Suomessa on jo tuhansia ringeten harrastajia. Peliä pelataan paikalliselta harrastetasolta aina valtakunnalliseen SM-sarjaan asti, nuorimpien harrastajien ollessa vain 3-4 vuotiaita. Ringeten säännöt on kehitetty tyttöjen ehdoilla. Taklaaminen ja kontaktipelaaminen on täysin kielletty. Ringette onkin nimenomaan taito- eikä voimalaji. Taklauksista, koukkaamisista, kamppaamisista yms. tuomitaan jäähy. Viivarikkomuksista saa vastapuoli aloituksen. Ringeten säännöt korostavat yhteispeliä, sillä siniviivat saa ylittää vain syöttämällä rinkula viivan yli toiselle pelaajalle. Joukkueeseen kuuluu vähintään yhdeksän pelaajaa, joista kentällä on yhtä aikaa maalivahti sekä viisi kenttäpelaajaa.