EKS B2 -joukkueen historiallinen SM-sarjakausi jatkuu PLAY OFF -peleillä!

6.3.2011

EKS B2 -joukkue SM-sarjassa kahdeksan parhaan joukkoon

Ensimmäistä kertaa missään ikäluokassa kautta aikain Espoon Kiekkoseuran B2-ikäluokan juniorijoukkue jätti syksyn karsinnoissa taakseen monta ns. suurseurojen joukkuetta ja raivasi tiensä 12 joukkueen SM-sarjaan taistelemaan ikäluokan Suomen Mestaruudesta.

Pitkä sarja pelattiin nousujohteisesti ja joukkue kunnostautui erityisesti vieraspelien taitajana. Joukkueen lopullinen sijoitus runkosarjassa oli upeasti neljäs ja kausi jatkuu viikolla 10/2011 käynnistyvällä pudotuspelisarjalla, jossa puolivälierävastustajaksi asettuu Tampereen Tappara.

Joukkuetasolla EKS voitti runkosarjan Fair-Play tilaston sekä oli paras joukkue vieraspeleissä keräten 26 pistettä vieraissa.

Myös yksilötasolla runkosarja oli menestyksekäs. Valtakunnassa joukkueen pelaajistoa sijoittui 30 parhaan joukkoon seuraavasti:

- Maalipörssissä EKS B2:n hyökkääjä Miikka Niittymäki otti jaetun ensimmäisen tilan 22 osumallaan. Jimi Jyväsjärvi sijoittui 13 osumallaan sijalle 19;

- Puolustajien pistepörssin selvän ykkössijan nappasi Aleksi Ahlroth pistein 9+14=23 ja Veli-Matti Salo täydensi hienosti 5. sijallaan (4+11=15)

- Pistepörssissä Niittymäki oli 3. tehoin 22+20=42. Kasper Elo oli 24. (7+19=26) ja Jimi Jyväsjärvi 26. (13+12=25)

Joukkueen runkosarjan pelaajista 19 (runkosarjan päättyessä 17), mm. yllä mainitut,  aloittivat kiekkolutaipaleensa Espoon Kiekkoseuran kiekkokoulussa 4-5 vuotiaina.

EKS B2:n vastuuvalmentaja Jan Nylund palkittiin runkosarjan jälkeen TYÖMIES -palkinnolla. Vastuuvalmentajan kommentointi oli paljonpuhuvaa: "Mä olen niin h------n ylpeä näistä meidän pojista, ihan jokaisesta yhdessä ja erikseen."

Pudotuspelisarjan otteluennakoita voit seurata Espoon Kiekkoseuran AJANKOHTAISTA -osiosta.

Pudotuspelien otteluohjelman löydät täältä

EKS B2:n runkosarjan pelatut pelit tuloksineen täällä.

Katso lopullinen runkosarjan sarjataulukko tästä.

Katso joukkueen pelaajat tästä.

Joukkueen kotisivut täällä.

__________________________________________________________________________________________