Ringeten maajoukkue leireili Kisakalliossa - EKSiläisiä mukana

6.5.2019


Viikonloppuna Ringettemaajoukkue leireili Kisakalliossa! EKSistä kutsuttujen pelaajien joukossa olivat meidän SM-joukkueen naiset Milla, Meini, Cami ja Riikka! 

”Taistelu MM-kisapaikoista piti lämpöisenä kylmänä toukokuun viikonloppuna Kisakalliossa!

Naisten maajoukkue vietti viikonlopun Kisakallion Urheiluopistolla testileirin merkeissä. Leirillä pelaajat tekivät hapenottoa, kimmoisuutta ja lihaskuntoa mittaavat fyysiset testit. Lisäksi ohjelmassa oli kehityskeskustelut sekä tietenkin jääharjoituksia. Leirillä oli erittäin rento ja kannustava ilmapiiri, vaikka kilpailu MM-kisapaikoista on erittäin tiukkaa. 

Päävalmentaja Timo Himberg oli tyytyväinen leiriin ja pelaajien edesottamuksiin, mutta huomautti myös, että testien perusteella on vielä paljon töitä tehtävänä esimerkiksi pelajien peruskestävyyden kehittämisessä. 

Tärkeimmät pelilliset näytöt MM-kisavalintoja varten on annettu jo kauden aikana. Kesällä pelaajat harjoittelevat asettamiensa tavoitteiden mukaisesti, ja valmennuksen tehtäväksi jää roolitusten ja mahdollisten kisakokoonpanojen pyörittely.

Maajoukkue kokoontuu viimeiselle valintaleirille elokuun puolivälissä. Leirille kutsutaan noin 20+4 pelaajaa, joista lopulliseen MM-joukkueeseen valitaan 3 maalivahtia ja 15 kenttäpelaajaa. Lopullinen kisajoukkue julkaistaan elokuun leiriä seuraavalla viikolla. MM-kisat pelataan Kanadassa Burnabyssa ensi marras-joulukuun vaihteessa.

#ringette #maajoukkue #tiehuipulle #burnaby2019 #roadtoburnaby ”