Tietoa ringetestä

Ringetteä aina aloittelijoista SM-sarjaan ja Lady-joukkueeseen

Ringette on Sam Jacksin Kanadassa 1963 aloittama ja Juhani Wahlstenin 1979 Suomeen tuoma tyttöjen jääpeli. Nykyään Suomessa on jo tuhansia ringeten harrastajia ja peliä pelataan paikalliselta harrastetasolta aina valtakunnalliseen SM-sarjaan asti, nuorimpien harrastajien ollessa vain 3-4-vuotiaita. Ringeten säännöt on kehitetty tyttöjen ehdoilla ja taklaaminen ja kontaktipelaaminen on täysin kielletty. Ringette onkin nimenomaan taito- eikä voimalaji ja taklauksista, koukkaamisista, kamppaamisista ynnä muista sääntörikkeistä tuomitaan jäähy. Viivarikkomuksista sen sijaan saa vastapuoli aloituksen. Ringeten säännöt korostavat yhteispeliä, sillä siniviivat saa ylittää vain syöttämällä rinkulan viivan yli toiselle pelaajalle.

 

Miksi ringette on kiva harrastus?  

Liikunta, kaverit, yhdessäolo sekä vauhti kertovat paljon ringetestä, ja siitä miksi ringette on kiva harrastus! Ringetestä sinulla on mahdollisuus saada elinikäinen harrastus. Joukkueita EKS ringetellä on aina ringettekoulusta ladyt-joukkueeseen asti. Ringettekoulussa lapsi saa kavereita ja oppii toimimaan ryhmässä. 

 

Miten pääsen mukaan?

Tervetulleita mukaan ovat kaikki vauhdikkaasta joukkuelajista pitävät tytöt. Kaudella 2018-2019 ringettekoulussa harjoittelee 3-12-vuotiaita tyttöjä. Voit ilmoittautua mukaan tai tulla jäähallille ennen jäävuoron alkua. Meillä saat kokeilla kaksi viikkoa ilmaiseksi ja mukaan tarvitset vain luistimet ja kypärän, sekä talvihanskat (sormikkaat ovat liian ohuet!). Mailan ja harjoituspaidan saat lainaksi ringettekoululta. 

 

Ringettekoulussa opit luistelemaan – annamme siitä takuun – sekä ringeten alkeet.

Olet tervetullut mukaan missä vaiheessa kautta tahansa! 

 

Mitä harrastus maksaa?

Voit aluksi tutustua toimintaan ja olla jäällä kaksi kertaa maksutta. Tämänkin jälkeen ringettekoulussa harrastaminen on suhteellisen edullista, sillä ringettekoulu maksaa 99€ syys- tai kevätkaudelta, lapsen harrastaessa ringetteä kerran viikossa. Molemmissa ryhmissä kaksi kertaa viikossa harrastaminen on 149€ syys- tai kevätkaudelta. Sisaralennus on 10€.  

Hintaan sisältyvät jäämaksut, ohjaajatoiminta sekä ringettekoulun päätöstapahtuman. Harjoituspaidan sekä ringettemailan lapsi saa pitää siirtyessään mukaan joukkuetoimintaamme.

 

Ringettekoulussa harjoittelevalla lapsella tulee olla ringettelisenssi, jonka seura ostaa tytölle, ja lähettää tästä laskun (20€ vakuutuksellinen, 10€ vakuutukseton lisenssi). Ringettelehteä voitte yhdessä lukea sähköisessä muodossa ringetteliittomme sivuilta. Uusi sähköinen lehti ilmestyy kolme-neljä kertaa vuodessa. 

  

Mitä varusteita tarvitsee? 

Varusteiksi riittää aluksi luistimet (kaunoluistimillakin voi aloittaa) ja kypärä (jääkiekkokypärä kasvosuojuksella on suositeltavaa!) sekä paksut talvihanskat. 

 

Myöhemmin hankittavia varusteita tärkeysjärjestyksessä:

1. Jääkiekkokypärä (valkoinen kypärä on seuran väri) kasvosuojuksella

2. Jääkiekkoluistimet

3. Polvisuojat

4. Kaulasuojus

5. Jääkiekkohanskat

6. Kyynärsuojat

7. Pelihousut

8. Rintapanssari -paita

9. Alasuoja

Varusteita on mahdollista hankkia käytettynä seuran muiden joukkueiden pelaajilta. Käy myös tsekkaamassa Facebookin ringettekirppis -ryhmä!